Elcyklar från Tjust Cykel & Motor

 

Vi har arbetat med försäljning och service av elcyklar i nära tio år. Med den erfarenheten som grund har vi valt ut några ledande elcykelmärken med olika egenskaper för att kunna erbjuda dig en cykel som passar just dina behov.

 

Walleräng   www.wallerang.com

En snygg elcykel med Shimano Steps motor och elsystem. En innovativ cykel med automatväxel och hydrauliska bromsar som gör den mycket smidig i trafiken. Bra lastförmåga. Mittplacerad motor och bakhjulsdrift. Byggs i Göteborg.

 

EcoRide   www.ecoride.se

nordens största elcykelmärke. Modell Ambassador är mycket populär med lågt placerat batteri för bättre balans. 28- eller 26-tums hjul, 3 eller 8 växlar, fotbroms. EcoRide har även hopfällbara modeller och modeller med kedjeväxlar. Modell med Shimano Steps-teknologi finns.

 

Nishiki www.nishiki.se

Här kan du säkert hitta en elcykel som passar dina behov och din smak. Många av modellerna tillverkas i Sverige eller Danmark.

 

Marvil  e-motion www.jaguarverken.se

Många praktiska funktioner, som bromsljus, USB-uttag mm. Har modeller från c:a 10 000 och i andra änden på prisskalan en modell med Shimano Steps. Har även hopfällbara modeller.

 

Batavus   www.batavus.com

Från cykellandet Holland. Snygg design. Batterier med valbar kapacitet. Flera modeller har Bosch- eller Yamahateknologi.  

 

Giant   www.jaguarverken.se (www.giant-bicycles.com/sv-SE/

Världens största cykeltillverkare har ett tio-tal modeller av elcyklar i Sverige. Har allt från långfärdscyklar till avancerade elassisterade MTB-cyklar som lätt klarar skogsstigar.

 

Cargobike   www.cargobike.se

Lådcyklar för lite större transportbehov.

 

De flesta av leverantörerna har alternativa modeller med motorplacering i framnav eller i mitten vid vevpartit, även mootr i baknavet förekommer.

Framhjulsdrift kan ha nackdelar vid slirigt väglag men är inget hinder för olika broms- och växelsystem. Cyklar med motor i baknav eller i vevparti saknar ofta fotbroms. Batteri placerade under bakre packhållare ger högre tyngdpunkt och kan vara problem om man vill ha barnsadel eller korg bak.

 

 

Vi har alltid några elcyklar hemma i butiken som du är välkommen in att prova!

 

 

Tjust Cykel & Motor AB

Butik: Allén 2 (norra gaveln), Västervik

Telefon 070 6019898