Elcyklar från Tjust Cykel & Motor

 

Vi har arbetat med försäljning och service av elcyklar i över åtta år. Med den erfarenheten som grund har vi valt ut några ledande elcykelmärken med olika egenskaper för att kunna erbjuda dig en cykel som passar just dina behov.

 

Walleräng   www.wallerang.com

En elcykel med Shimano Steps motor och elsystem. En innovativ cykel med automatväxel och hydrauliska bromsar som gör den mycket smidig i stadstrafik. Bra lastförmåga. Mittplacerad motor och bakhjulsdrift. Byggs i Göteborg.

 

EcoRide   www.ecoride.se

Modell Ambassador är en mycket populär, stabil cykel med lågt placerat batteri för bättre balans. 28- eller 26-tums hjul, 3 eller 8 växlar, fotbroms. Har även hopfällbara modeller och modeller med kedjeväxlar. Modell med Shimano Steps-teknologi finns.

 

Promovec   www.jofrab.se

Lämplig elcykel när många med olika cykelerfarenhet ska dela en cykel, t ex i hemvården. Promovec har även modeller med Bosch-system och bakhjulsdrift. OBS! Lång batterigaranti!

 

Nishiki www.nishiki.se

Här kan du säkert hitta en elcykel som passar dina behov och din smak. Många av modellerna tillverkas i Sverige eller Danmark.

 

Marvil  e-motion www.jaguarverken.se

Många praktiska funktioner, som bromsljus, USB-uttag mm. Har modeller från c:a 10 000 och i andra änden på prisskalan en modell med Shimano Steps. Har även hopfällbara modeller.

 

Batavus   www.batavus.com

Från cykellandet Holland. Snygg design. Batterier med valbar kapacitet. Flera modeller har Bosch- eller Yamahateknologi.  

 

Giant   www.jaguarverken.se (www.giant-bicycles.com/sv-SE/

Världens största cykeltillverkare har ett tio-tal modeller av elcyklar i Sverige. Har allt från långfärdscyklar till avancerade elassisterade MTB-cyklar som lätt klarar skogsstigar.

 

Cargobike   www.cargobike.se

Lådcyklar för lite större transportbehov.

 

De flesta av leverantörerna har alternativa modeller med motorplacering i framnav, baknav eller i mitten vid vevpartit.

Framhjulsdrift kan ha nackdelar vid vinterväglag men är inget hinder för olika broms- och växelsystem. Cyklar med motor i baknav eller i vevparti saknar ofta fotbroms. Batteri placerade under bakre packhållare ger högre tyngdpunkt och kan vara problem om man vill ha barnsadel eller korg bak.

 

 

Vi har alltid några elcyklar hemma i butiken som du är välkommen in att prova!

 

 

Butik: Allén 2, Västervik

Telefon 070 6019898